Cel.ro

Importul şi exportul documentelor în Office Word 2003

by gmp
Published on: 18 July 2011
Categories: Lucrarea 10, Office
Comments: No Comments

Un avantaj foarte important în introducerea, salvarea, prelucrarea şi transferul datelor îl constituie compatibilitatea între programele din suita Microsoft Office şi chiar compatibilitatea (parţială, la anumite niveluri) a tuturor aplicaţiilor din sistemul de operare Windows.

Microsoft Word, ca şi alte aplicaţii din suita Microsoft Office, poate accesa (deschide) diverse tipuri de documente (fişiere):
- create cu alte aplicaţii din pachetul Office (Excel, Access, Outlook)
- create cu alte programe (Ichitaro, Word Perfect, Works)
- formate libere, neproprietare, larg recunoscute (.rtf, .txt, .html, .xml)

De asemenea, este posibilă salvarea unui document Word în mai multe formate, în funcţie de filtrele instalate.

Conversia dintr-un / într-un alt tip de fişier poate să nu fie întotdeauna integral reuşită. Datorită unor restricţii de formatare, facilităţi neimplementate sau incompatibilităţi parţiale între formatele de fişiere, anumite informaţii se pot pierde sau nu sunt recunoscute, astfel încât fişierul obţinut (atât la deschidere, cât şi la salvare) este posibil să nu fie absolut identic cu sursa. Microsoft Word avertizează atunci când întâmpină dificultăţi în recunoaşterea datelor sursă sau când salvarea într-un anumit format se va face cu pierderi de informaţii.

Există incompatibilităţi atât la nivel de formatare a textului, cât şi la tipurile de obiecte şi proprietăţile lor. Aceste probleme apar nu numai la importul/exportul datelor între formate diferite de fişiere, ci şi în cadrul aceluiaşi format (de exemplu, tabele imbricate în alte tabele pot să nu fie salvate corect în fişiere .doc specifice suitei Office 97 sau mai vechi).

Vedeţi şi:

- Deschiderea şi importul unui document în Office Word 2003
- Salvarea şi exportul unui document în Office Word 2003

No Comments - Leave a comment

Leave a comment



Utilizator: , data curenta: 18 April 2024