Cel.ro

Componente Web (Web Component) în Office Word 2003

by gmp
Published on: 21 July 2011
Categories: Lucrarea 11, Office
Comments: No Comments

Meniu: Insert -> Web Component

Bară de legătură (Link Bar)

Permite navigarea uşoară între paginile Web ale unui site, oferind legături specificate către pagina anterioară, următoare sau către o pagină de start. Pentru a fi funcţională, pagina Web care conţine bara de legătură trebuie plasată într-un server Web care rulează aplicaţiile Microsoft Front Page Server Extensions 2002 sau Microsoft SharePoint Team Services.

Applet Java (Java Applet)

Applet-ul Java este un program scris în limbajul Java, specific programării pe Web, utilizat pentru adăugarea unui caracter dinamic documentului (animaţii, operaţii cu baze de date etc.). Applet-ul Java poate fi stocat în interiorul paginii Web (buna funcţionare a unor tipuri de applet-uri depinde de plasarea în cadrul codului HTML) sau poate fi stocat într-un fişier extern la care se face referire în cadrul paginii Web.

Scripturi Web (Web Scripts)

Sunt coduri scrise în Microsoft Visual Basic Scripting Edition (VB Script) sau JavaScript, utilizate pentru a crea o pagină Web dinamică. Scripturile sunt executate de browserul Web la încărcarea paginii, având ca rezultat afişarea unor informaţii prelucrate, interpretarea unor evenimente care apar pe obiectele din pagină (controale ActiveX) etc.

Unele scripturi sunt dependente de poziţia în structura paginii; dacă sunt mutate în altă parte în pagină, este posibil să nu funcţioneze corect sau să întoarcă erori când sunt încărcate într-un browser Web.

Vezi şi Securitatea scripturilor Web în documente Office Word 2003.

Alte componente Web

  • efecte dinamice: text care defilează (Marquee), buton interactiv;
  • căutare pe Web;
  • contor pentru vizite.
No Comments - Leave a comment

Leave a comment



Utilizator: , data curenta: 19 March 2024