Cel.ro

Securitatea controalelor ActiveX în documente Office Word 2003

by gmp
Published on: 7 July 2011
Categories: Lucrarea 9, Office
Comments: No Comments

Controalele ActiveX (inserate din bara de butoane Control Toolbox) îmbunătăţesc formularele completate în Word atât prin existenţa unor noi tipuri de câmpuri (comparativ cu formularele tipice – Forms), cât mai ales prin posibilitatea de a executa macrocomenzi VBA (Visual Basic for Applications) sau scripturi Web prin care se automatizează diferite acţiuni. Macrocomenzile sunt scrise în limbaj VBA (Microsoft Visual Basic for Applications) cu programul Microsoft Visual Basic, iar scripturile Web în limbaj Javascript sau VBScript (Microsoft Visual Basic Scripting Edition) cu programul Microsoft Script Editor. Dacă documentul va fi realizat ca pagină Web este indicat să se scrie scripturi pentru controalele ActiveX în locul macrocomenzilor.

Aceste controale sunt nesigure pentru că introduc un risc suplimentar privitor la securitatea documentului. De aceea, controalele marcate ca UFI (Unsafe for Initialization) nu sunt încărcate de Office decât cu acordul utilizatorului, care le va activa din fereastra de avertizare apărută la deschiderea fişierului.

Setările de securitate pentru serverul Web trebuie să ţină cont de existenţa acestor controale ActiveX şi să permită rularea lor. Browserul Internet Explorer restricţionează (conform setărilor de securitate stabilite din meniul Tools -> Internet Options |Security|) deschiderea paginilor cu controale ActiveX sau scripturi care nu provin din surse sigure.

Protecţie Internet Explorer la controale ActiveX

Protecţie Internet Explorer la controale ActiveX

No Comments - Leave a comment

Leave a comment



Utilizator: , data curenta: 19 March 2024